Известие

Collapse
No announcement yet.

задни ел.стъкла не работят

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
    Това не е от мойта кола но е същото
    Ще видя защо е така....но вероятно е с оборудване Progression
    Last edited by eproHD; d.m.y г., 22:13.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Защото както каза dansguardian, най-вероятно джамбазите са метнали копчета от двувратка.

Comment

Това не се бях сетил за двувратката
        Или да метне един VIN и ще видим с какво е тая Алфичка
        Last edited by eproHD; d.m.y г., 22:33.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        sigpic

Comment

Хубу де, след като има + и - на буксата на копчето на задната врата, що не дадеш принудилно захранване на моторчето, то или ще отвори или ще опита да затвори прозореца. Бутона сам по себе си получава + и - като съответно подава на мотора +и- или -и+ / останалите 2/1 пина са за осветлението му. Ако така не тръгне нищо, едва ли ще го подкараш без манипулация. Най-лесно ще е ако проследиш с мултицет какво прави работещ бутон, за да се ориентираш кои пинове за какво са. Надявам се ме разбираш...
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Хубу де, след като има + и - на буксата на копчето на задната врата, що не дадеш принудилно захранване на моторчето, то или ще отвори или ще опита да затвори прозореца. Бутона сам по себе си получава + и - като съответно подава на мотора +и- или -и+ / останалите 2/1 пина са за осветлението му. Ако така не тръгне нищо, едва ли ще го подкараш без манипулация. Най-лесно ще е ако проследиш с мултицет какво прави работещ бутон, за да се ориентираш кои пинове за какво са. Надявам се ме разбираш...
            да разбирам те ще го проверя

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
            Ще видя защо е така....но вероятно е с оборудване Progression
            Ще съм благодарен да ми помогниш. Гледах спецялно по нета Алфички 4-врати ел.ст. но пак са като моите копчета без блокировка за задните?!?!?!
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

Това не е от мойта кола но е същото
              Докато не си сложиш от четиривратка такова не се мъчи

Comment

Рових се по нета няма никаде или немога да намеря.във всички сайтове са като мойто без блокировка на задните джамове.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                  Моторите не се захранват директно от бутоните, както са задните стъкла на 156.

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

Рових се по нета няма никаде или немога да намеря.във всички сайтове са като мойто без блокировка на задните джамове.
                  Някога работили ли са при теб?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Еко, я тури схема ако имаш под ръка, че да не объркаме човека, хем и ние ще почерчим знание занапред.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

H44 e конзолата в шофьорската врата.
                      M1 е боди компютъра.
                      M82 е модулът за задните стъкла, който се намира под задната седалка.
                      H53 и H54 са бутоните от задните врати.

Както е видно, конзолата, модулът за задните стъкла и боди компютърът си комуникират по CAN.

Аз мисля, че схемата е неточна, защото според нея не ми е ясно, как точно задните бутони работят.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:20.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

да разбирам те ще го проверя

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Ще съм благодарен да ми помогниш. Гледах спецялно по нета Алфички 4-врати ел.ст. но пак са като моите копчета без блокировка за задните?!?!?!
                        До сега с това дето разучих такъв модул като твоя се е монтирал и на Алфа с 5 врати.Така,че не ти е сменено нищо не се притеснявай !Всичко сочи,че е така заради ниво на оборудване, а то е Impression,Progression,Distinctive
                        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:47.
                        sigpic

Comment

Е аз изрових целия нет да видя дали има други бутони но не намирам. Сега вече незнам от каде да започна пак?

Comment

Е аз изрових целия нет да видя дали има други бутони но не намирам. Сега вече незнам от каде да започна пак?
                            Малко по напред са те попитали преди работели ли са тези бутони-не си отговорил !Ако са работели няма смисъл да търсиш какъв е модула на други Алфи 147 из нета,търси проблема къде е при теб.Както написах и напред, ако са работели и сега са отказали това,че при теб е без другите два бутона няма никакво значение
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                              Малко по напред са те попитали преди работели ли са тези бутони-не си отговорил !Ако са работели няма смисъл да търсиш какъв е модула на други Алфи 147 из нета,търси проблема къде е при теб.Както написах и напред, ако са работели и сега са отказали това,че при теб е без другите два бутона няма никакво значение
                              Скоро е взимах Алфичката не не работиха,даже неможах да обърна внимание като я взимах че неработят

Comment

Скоро е взимах Алфичката не не работиха,даже неможах да обърна внимание като я взимах че неработят
                                Каза,че има грешка при диагностика коя е тя ?
                                И с какво правиш диагностика ? В MES може да направиш тест дали се свалят и вдигат стъклата !
                                Прави се от това меню виж снимката !
                                Attached Files
                                sigpic

Comment

Working...
                                X